Det er de danske som flygter er første selvstændige bind i Lise Ringhof og Erik Valeurs romantrilogi om familien Brinch og danskerne i det 20. århundrede.

Fanødrengen Erling Brinchs liv forandrer sig afgørende, da han som syvårig mister sin lillebror ved en drukneulykke. Kort efter møder han Hubert, en mærkværdig vanskabt dreng fra den lokale fattiggård – og de bliver venner.

Efter skoletiden flygter Erling fra øen, sin familie og Hubert. I landets hovedstad flytter han ind hos ejeren af et værtshus fyldt med bohemer og originaler, der diskuterer danskernes lilleputsind og nationens største drømme.

Her læser han medicin og knytter nye venskaber blandt borgerskabet og forsøger at frigøre sig fra det fiskersamfund, han kommer fra. Han forelsker sig i den oprørske Kate, der vil frelse de lidende og nødstedte i det krigsramte Europa. Erling ønsker at følge hende – men tøver.

Han bliver læge i fjordbyen Vejle og gifter sig med en rigmandsdatter. Endelig synes fortiden på afstand: både Hubert og Kate og hans druknede lillebror – men en tidlig forårsdag ankommer en tysk soldat til byen …og snart efter marcherer tyskerne ind i landet, og med besættelsen begynder et mørkt kapitel i Erling Brinchs liv og danskernes liv.

Det er de danske som flygter er en fortælling om slægters gang, krig og kærlighed, folkesjæl og fremmedhed, klasseskel og kvindeliv i første halvdel af 1900-tallet. Bind 2 og 3 udkommer hhv. 2021 og 2022.

Første bind udkommer i dag den 13. august på forlaget Gutkind

 

Gutkind

528 sider

299,95 kr.

LÆS OGSÅ

Rabbiner Jonathan Sacks er død 72 år gammel

Rabbiner Sir Jonathan Sacks, Englands tidligere overrabbiner, døde lørdag morgen 72 pr gammel. Sacks var midt i sin tredje kamp mod kræft, ​​hvilket han meddelte i oktober. I sine 22 år som overrabbiner optrådte han som den mest synlige jødiske leder, ikke bare i...

Bubbe Awards 2020: international pris for jødisk musik

Sidste uge løb den 11. udgave af Kleztival af stablen — en international festival for jødisk musik, organiseret af Instituto da Música Judaica Brasil (IMJBrasil) i São Paulo. Igen i år bød festivalen på en bred vifte af arrangementer omkring jødisk musik i dens mange...

Share This