Rabbiner emeritus Sir Jonathan Sacks

Rabbiner Sir Jonathan Sacks, Englands tidligere overrabbiner, døde lørdag morgen 72 pr gammel. Sacks var midt i sin tredje kamp mod kræft, ​​hvilket han meddelte i oktober. I sine 22 år som overrabbiner optrådte han som den mest synlige jødiske leder, ikke bare i England, men i det meste af verden. Jonathan Sacks var virkelig en kæmpe. Hans tårnhøje intellekt, uovertrufne veltalenhed gjorde ham til en af ​​vor generations største fyrtårne inden for den jødiske verden, og han var i stand til at nå ud til bådes jøder og ikke-jøder. Han var en af ​​de mest produktive tænkere og skribenter i sin tid. Sacks var forfatter til ​​25 bøger og udgav kommentarer til den jødiske bønnebog (siddur) og kommentarer til Rosh Hashanahs, Jom Kippurs og Pesachs bøger til helligdagene (machzorim) fra 2017. Hans andre bøger inkluderer bl.a.: Ikke i Guds navn, Hvordan vi bekæmper religiøs vold. Hans bøger vandt litterære priser, herunder Grawemeyer-prisen for religion i 2004 for The Dignity of Difference, og en National Jewish Book Award i 2000 for A Letter in the Scroll. Han havde et tæt forhold til den tidligere britiske premierminister Tony Blair, der kaldte Sacks “en intellektuel kæmpe” som tildelte ham med en livstidspræstations Award i 2018.

Han fik tildelt titlen Lord i 2009. Rabbiner Sacks var godt opmærksom på det store potentiale, han havde til rådighed, og påtog sig ansvaret for at inspirere jøder over hele verden og menneskeheden som helhed.

Baruch Dayan HaEmet, må mindet om ham være en velsignelse.

LÆS OGSÅ

Bubbe Awards 2020: international pris for jødisk musik

Sidste uge løb den 11. udgave af Kleztival af stablen — en international festival for jødisk musik, organiseret af Instituto da Música Judaica Brasil (IMJBrasil) i São Paulo. Igen i år bød festivalen på en bred vifte af arrangementer omkring jødisk musik i dens mange...

Nobel Prisen 2020 i litteratur går til Louise Glück

Indrømmet – jeg havde aldrig hørt om kvinden før. En tilbagevende vittighed er ifølge kilder at råbe ’endelig’, når navnet på en forfatter, man aldrig har hørt om, bliver læst op i Stockholm som årets modtager af Nobel Prisen. Men mange i Europa ville som jeg nok...

Share This