Facebook CEO Mark Zuckerberg (Justin Sullivan / Getty Images)

Facebook meddelte, at det ville forbyde nedsættende indlæg om ’jøder, der kontrollerer verden’, blandt flere andre bestræbelser på at bekæmpe hadytringer. Meddelelsen kommer efter en måned lang boykot af reklame på Facebook, der ledes af en koalition af borgerrettighedsgrupper under Anti-Defamation League. Mere end 1.000 virksomheder deltog i boykotten, som var beregnet til at protestere over Facebooks manglende reaktioner på antisemitiske ytringer. I en meddelelse tirsdag, der blev udsendt af Guy Rosen, den sociale medieplatforms vicepræsident for integritet, sagde Facebook, at de ville forbyde indlæg om ’jøder, der kontrollerer verden’ såvel som blackface posts. Rosen skrev også, at Facebook har fjernet 23 “forbudte organisationer” fra platformen siden oktober, hvoraf halvdelen var hvide supremacist/højrenationalister. Facebook annoncerede også lanceringen af ​​et rådgivende diversitetsråd, men gav ikke detaljer om, hvad rådet helt præcist ville beskæftige sig med.

Som en reaktion på meddelelsen kaldte en talsmand for ADL ændringerne “velkommen, men alt for sent.” ”Det er bekymrende, at det tog lang tid for platformen at slå ned på disse bestemte former for hadytringer, når det er helt åbenlyst, at de ikke burde have fået tilladelse til at sprede sig i første omgang,” siger ADL-erklæringen. ”Det er lige så foruroligende, at Facebook stadig ikke betragter Holocaust-benægtelse som krænkelse af deres servicevilkår.”

LÆS OGSÅ

Share This