Foto: Medlemmer af Jews for Racial and Economic Justice, marcherer som led i en Jews4BlackLives protest i New York. (Erik McGregor/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Da protester mod raceulighed fejede gennem De Forenede Stater i sommer, sluttede mange amerikansk-jødiske organisationer sig til protesterne. De kom med støttende udsagn og forpligtede sig til handling. De afholdt online-events, hvor stemmer fra sorte jøder og andre farvede jøder blev hørt. Og de opfordrede farvede jøder til at dele deres historier og rådgive andre om, hvordan man skaber mere inkluderende og retfærdige miljøer. En større organisation, der havde brugt foråret med at styre den jødiske verden gennem corona-pandemien og den deraf følgende økonomiske krise, tog en pause fra dette arbejde for at skabe en ny platform, der var fokuseret på raceretfærdighed – og allierede sig med en rabbiner, som er farvet.

Den eksplosion i ​​interessen for og engagementet med raceretfærdighedsarbejdet kommer i kølvandet på drabet på George Floyd, men den jødiske verden har længe været optaget af problematikken. Det afspejler årtiers samarbejde omkring farvede jøder, men det er først nu, at verden er blevet orienteret mod det arbejde, der begyndte med fremkomsten af ​​Black Lives Matter-bevægelsen for flere år siden. ”Jeg tror, ​​at det jødiske institutionelle samfund befandt sig i en position med behov for at indhente det forsømte, og som et resultat af dette vendte man blikket tilbage mod farvede jøder ”Sagde Yavilah McCoy, der begyndte at organisere farvede jøder  i 1997 og driver nu Dimensions, et konsulentfirma, der fokuserer på racemæssig retfærdighed og organisering for farvede jøder.

”Det betyder ikke fordi der i de foregående 10 – 20 år ikke har været arbejdet med denne problematik, men emnet har bare ikke ligget særlig højt på den prioriterede liste over, hvad der blev betragtet som opgaver for det jødiske institutionelle samfund. Det er ændret nu,” siger Yavilah McCoy.

LÆS OGSÅ

Share This