Chaya Lev i demonstration i Tel Aviv i forbindelse med drabet på George Floyd, June 2, 2020. (Sam Sokol)

Hundredevis af mennesker demonstrerede tirsdag i adskillige byer over hele Israel, hvor man krævede retfærdighed for Eyad Hallaq og George Floyd. Fire aktivister er blevet tilbageholdt i Jerusalem.

 Protesterne i Haifa, Tel Aviv og Betlehem forløb fredeligt, men i Jerusalem kom det til en konfrontation mellem politi og demonstranter, da demonstranter marcherede til politiets hovedkvarter og blokerede trafikken, hvor letbanen kører på Jaffa Street.

Politiet forsøgte med magt at sprede demonstranterne og arresterede fire, hvoraf den ene blev løsladt allerede tirsdag aften og de andre tre onsdag formiddag.

Arrangørerne af  ’Free Jerusalem Movement’ sammenligner Hallaqs død med George Floyd, en sort amerikansk mand, der blev dræbt i sidste uge efter en politibetjent knælede på George Floyds hals i Minneapolis, hvilket har udløst masseprotester over hele USA.

Demonstranter råbte navnene på ofrene for politiets brutalitet i slagord som “Retfærdighed for Eyad”, “Ikke flere drab på gaderne” og ”I can’t breathe”, som var de ord George Floyd sagde til politiet, inden han døde.

I Haifa protesterede hundreder for Hallaq, en ubevæbnet palæstinensisk mand med særlige udfordringer, som blev dræbt af det israelske grænsepoliti i Jerusalem.

Mange holdt skilte med fotografierne af Floyd, Hallaq og Solomon Teka, en israeler af etiopisk oprindelse som blev dræbt af en politibetjent sidste sommer. Nogle demonstranter holdt også palæstinensiske flag, da de marcherede gennem gaderne og blokerede adskillige veje undervejs.

Der var ingen konfrontationer med politiet i Haifa, der lod demonstrationen fortsætte, selvom den ikke var anmeldt til myndighederne.

På samme tid havde mange palæstinensiske demonstranter forsamlet sig foran Nativity Church i Betlehem for at protestere mod undertrykkelse af sorte mennesker i USA og de israelske styrkers aggression mod palæstinensere.

Demonstranter i Betlehem tændte lys foran et foto af Floyd og Hallaq, mens de sang “Sorte liv betyder noget, palæstinensiske liv betyder noget.”

I Tel Aviv protesterede omkring 300 mennesker foran USA’s ambassade over George Floyds død i politiets varetægt.

LÆS OGSÅ

Share This