Tel Aviv kommune tillader nu registrerede ægterskaber mellem homoseksuelle og par med forskellige religiøs baggrund.

Foto: Omkring 250,000 mennesker marcherede i 2019 i Tel Aviv Pride Parade. (Laura E. Adkins)

Tel Aviv-Jaffa kommune vil anerkende par af samme køn samt andre par, der normalt ikke er berettiget til at blive gift af statens religiøse myndigheder.

Par der bor sammen kan nu få lov til at registrere deres forhold med en erklæring til byen. De er herefter berettigede til visse kommunale fordele som andre ægtepar har, herunder rabatter på husskat og en nemmere adgang for deres børn til offentlige børnehaver og skoler.

Tel Aviv-Jaffa-borgmester Ron Huldai kom med meddelelsen til ære for byens Pride Week søndag.

Anerkendelsen på kommunalt plan har ingen indflydelse på anerkendelsen eller manglen på samme på nationalt plan, ifølge den nationale tv-station. Ægteskab mellem folk af samme køn og inter-religiøse ægteskaber udføres ikke af det ortodokse overrabbinat, og de ægteskaber, der indgås uden om rabbinatet i Israel, anerkendes ikke af staten. Ægteskaber indgået uden for Israel kan dog blive registreret af staten.

”Vi håber, at regeringen også vil bevæge sig ind det 21. århundrede og i loven fremme rettighederne for LGBT-samfundet – dvs. retten til at gifte sig, til at være forældre på lige fod, for beskyttelse mod hadforbrydelser og mobning på arbejdspladsen med videre,” sagde Huldai.

Tel Aviv meddelte i maj, at de ville udsætte den årlige Pride Parade, der afholdes hvert år i juni, på grund af coronavirus. Sidste år havde den omkring 250.000 deltagere, herunder mange turister.

 JTA/Marcy Oster

LÆS OGSÅ

Share This