Jackie Jakubowski. Foto: Karin Törnblom/TT

Jackie Jakubowski, redaktøren af ​​det jødiske kulturmagasin Judisk Krönika, der blev betragtet som en vigtig jødisk stemme i Sverige, er død. Jakubowski døde søndag i en alder af 68 år efter lang tids sygdom, meddeler den jødiske menighed i Stockholm. Jakubowski blev født i Polen og kom til Sverige i 1970 som flygtning. Han fungerede som chefredaktør for kulturmagasinet Judisk Krönika, eller Jewish Chronicle, mellem 1980 og 2015. I 2000 blev han kåret til ”Årets journalist” af Sveriges Tidsskrifter. Han er forfatter til flere bøger: “Judiska prövningar och omprövningar”, (Brombergs, 1992), “Ljudet av alef” (Natur och Kultur, 2000) och “Bortom beit” (Atlantis, 2005).

 ”Jackie var i flere årtier en af ​​de skarpeste og mest vidende jødiske stemmer i Sverige. At han ikke længere er i blandt os er et stort tab, ikke kun for os svenske jøder, men for hele samfundet,” sagde Aron Verständig, formand for den jødiske menighed i Stockholm

LÆS OGSÅ

Rabbiner Jonathan Sacks er død 72 år gammel

Rabbiner Sir Jonathan Sacks, Englands tidligere overrabbiner, døde lørdag morgen 72 pr gammel. Sacks var midt i sin tredje kamp mod kræft, ​​hvilket han meddelte i oktober. I sine 22 år som overrabbiner optrådte han som den mest synlige jødiske leder, ikke bare i...

Bubbe Awards 2020: international pris for jødisk musik

Sidste uge løb den 11. udgave af Kleztival af stablen — en international festival for jødisk musik, organiseret af Instituto da Música Judaica Brasil (IMJBrasil) i São Paulo. Igen i år bød festivalen på en bred vifte af arrangementer omkring jødisk musik i dens mange...

Share This