Verden er gået i stå og vi sidder alle og holder vejret. Her er en Corona opdatering fra fire udvalgte lande: Sverige, Israel, USA og Ungarn

Sverige: 
Sverige vil fortsætte med sin corona-strategi, der er anderledes end andre landes strategier i EU. Fra dansk side kigger vi med lige dele forargelse og misundelse på nabolandet. Caféer og restauranter er piv åbne og livet ser ud til at fortsætte sin vante gang i forårssolen – og dog? 239 personer er i skrivende stund døde, 34 det seneste døgn, 3 fra den jødiske menighed i Stockholm. Kun tiden vil vise konsekvenserne af de forskellige landes strategier. 
Israel:
Israel var hurtig til at lukke samfundet ned, hvilket måske er årsagen til, at kun 17 indtil videre er døde af coronavirus. Bnei Brak – en forstad til Tel Aviv – er et af de hårdest ramte steder, da familierne er store, bor tæt og flere steder trodser myndighedernes råd om at holde afstand til hinanden. Forleden deltog flere hundrede hassidiske jøder fx i en begravelse af rabbiner Tzi Shenkar. Læs her
Sundhedsminister Yaakov Litzmann fra partiet Forenet Torajødedom har udtalt: “We are praying and hoping that the Messiah will arrive before Passover, the time of our redemption. I am sure that the Messiah will come and bring us out as [God] brought us out of Egypt. Soon we will go out in freedom and the Messiah will come and redeem us from all the troubles of the world.” 
Læs mere om denne lidt specielle udmelding fra en sundhedsminister her 
USA/New York:
Byen der aldrig sover, byen hvor man på et hvilket som helst tidspunkt af døgnet kan gå ud og spise middag. Byen hvor avenuerne er fyldt af gule taxier, og fortovene af mennesker til og fra en destination. Nu er byen stille for første gang siden 9/11. New York er ramt på sin sjæl og på sin identitet, for byen er blevet det nye epicenter for coronasmitte. Med mere end 1000 dødsfald er byen nu den hårdest ramte i USA. Der er store smitteudbrud i de religiøse, hassidiske samfund i Brooklyn, hvor USA’s største koncentration af Holocaustoverlevere er bosiddende. Læs om den alvorlige situation her
Ungarn:
Ungarn har defacto afskaffet demokratiet som led i bekæmpelse af coronavirus – uden nogen solnedgangsklausul. Regeringsleder Viktor Orbán benytter coronakrisen som undskyldning for at tilrane sig det sidste af magten i Ungarn, advarer politologen Edit Zgut. Hun opfordrer EU til at forhindre Orbán i helt at kvæle landets medier og opposition. Det er som bekendt altid minoriteterne, der er i fare i en sådan situation. Læs mere om situationen her 

LÆS OGSÅ

Share This