Medlemmer af det jødiske samfund i Reykjavik bringer deres torah-rulle til det lokale Chabad center. (Gabriel Rutenberg/Chabad.org via JTA)

Det var en stor dag for den jødiske menighed på Island, da den for en lille måned siden, den 16. februar, kunne hilse velkommen på dens egen Torah-rulle.

Begivenheden blev fejret med en reception i den amerikanske ambassade, hvor de sidste bogstaver blev skrevet på pergamentrullen. Og så fortsatte festen på Laugavegur, Reykjaviks hovedgade, hvor medlemmer af menigheden og venner sang og dansede med den nye torah-rulle på armen.

Torah-rullen er en gave fra det schweiziske ægtepar Adina og Uri Krausz, der ville forære den til en menighed, der ikke rådede over en egen. De valgte den unge menighed i Reykjavik, som blev grundlagt i 2018 af rabbi Avi Feldman og hans familie, som tilhører chabadbevægelsen. Det er den første permanente jødiske organisation i østaten — og nu kan de altså glæde sig til at læse fra deres egen Tora, den første, som blev færdiggjort på Island. 

Mazel tov!

Kilder: 

The Algemeiner, Chabad

LÆS OGSÅ

Rabbiner Jonathan Sacks er død 72 år gammel

Rabbiner Sir Jonathan Sacks, Englands tidligere overrabbiner, døde lørdag morgen 72 pr gammel. Sacks var midt i sin tredje kamp mod kræft, ​​hvilket han meddelte i oktober. I sine 22 år som overrabbiner optrådte han som den mest synlige jødiske leder, ikke bare i...

Bubbe Awards 2020: international pris for jødisk musik

Sidste uge løb den 11. udgave af Kleztival af stablen — en international festival for jødisk musik, organiseret af Instituto da Música Judaica Brasil (IMJBrasil) i São Paulo. Igen i år bød festivalen på en bred vifte af arrangementer omkring jødisk musik i dens mange...

Share This