’Samtaler med fremmede – essays og andre tekster 1967-2017’ - er en samling af prosa og essays, der spænder over 50 års arbejde.

Talking with Strangers: Selected Essays, Prefaces, and Other Writings, 1967-2017–  eller på dansk: ’Samtaler med fremmede – essays og andre tekster 1967-2017’ – er en samling af prosa og essays, der spænder over 50 års arbejde og tæller kendte såvel som aldrig før offentliggjorte skrifter af bestseller-forfatteren Paul Auster. 

’Samtaler med fremmede’ starter med en kort filosofisk meditation skrevet, da han var tyve år og slutter med ni politiske tekster, der behandler spørgsmål som hjemløshed, 9/11, og forbindelsen mellem fodbold og krig. De 44 tekststykker, der er samlet i ’Samtaler med fremmede’, giver et bredt indtryk af den berømte romanforfatter Paul Austers tanker om et væld af klassiske og moderne forfattere, Philippe Petit – ’the man on wire’, hvordan man kan forbedre livet i New York City (i samarbejde med billedkunstneren Sophie Calle), og den lange vej, han har rejst med sin elskede skrivemaskine.

Digter, oversætter og romanforfatter

Mens han skrev til New York Review of Books og andre litterære magasiner i midten af ​​1970’erne, fik den unge digter Auster ry for at være en skarp litterær kritiker med essays om Laura Riding, John Ashbery, Samuel Beckett, Franz Kafka, Paul Celan og andre. I slutningen af ​​halvfjerdserne og begyndelsen af ​​firserne, da den unge digter sprang ud som romanforfatter, opretholdt han et aktivt ’dobbeltliv’ ved at fortsætte sit arbejde som oversætter og han redigerede bl.a. den banebrydende antologi, The Random House Book of Twentieth Century Poetry. Hans forord til nogle af disse bøger er inkluderet i ’Samtaler med fremmede’, blandt dem en hjerteskærende beretning om Stéphane Mallarmés beskrivelse af hans kun otte år gamle søn Anatoles død.

I de senere år har Auster arbejdet med værker af en række amerikanske kunstnere, der spænder over forskellige perioder, genrer og retninger inde for kunsten: notesbøgerne af Nathaniel Hawthorne, Jim Jarmusch’ film, skrifter af maler og illustrator Joe Brainard og selvfølgelig om hans yndlingssport baseball og klubben The Mets. Samlingen indeholder også flere ’genopdagede’ værker, der oprindeligt har været holdt som foredrag eller offentlige forelæsninger: ​Bl.a. et foredrag fra 1982 om Edgar Allan Poe, en eksplosion i 1999 mod New York-borgmester Rudolph Giuliani, og en af ​​de morsomste introduktioner til en poesioplæsning man nogensinde har hørt.

’Samtaler med fremmede’ udkommer på dansk den 4. marts på forlaget Lindhardt og Ringhof. Bogen er på 400 sider og koster 350,- kr. Bogen kan allerede forudbestilles hos L&R.

Om Paul Auster:

Paul Auster er forfatter til bl.a. 4 3 2 1, Sunset Park, Usynlig, Illusionernes bog, Moon Palace, New York Trilogien og Opfindelsen af ensomhed. I 2006 blev han tildelt Prince of Asturias Prize for Literature. Blandt hans andre hædersbevisninger er Prix Médicis étranger for Leviathan, Independent Spirit Award for manuskriptet til filmen Smoke og Premio Napoli for Sunset Park. I 2012 var han den første modtager af NYC Literary Honours i kategorien fiktion. Han har også været i finalen til International IMPAC Dublin Literary Award (Illusionernes bog), PEN / Faulkner Award (Tilfældets musik), Edgar Award (Byen af glas) og Man Booker Prize (4 3 2 1). Han er medlem af American Academy of Arts and Letters og en Commandeur de l’Ordre des Artes et des Lettres. Hans bøger er oversat til mere end 40 sprog. Han bor i Brooklyn, New York, er gift med forfatteren Siri Hustvedt og sammen har de datteren Sopfie Auster.

LÆS OGSÅ

Rabbiner Jonathan Sacks er død 72 år gammel

Rabbiner Sir Jonathan Sacks, Englands tidligere overrabbiner, døde lørdag morgen 72 pr gammel. Sacks var midt i sin tredje kamp mod kræft, ​​hvilket han meddelte i oktober. I sine 22 år som overrabbiner optrådte han som den mest synlige jødiske leder, ikke bare i...

Bubbe Awards 2020: international pris for jødisk musik

Sidste uge løb den 11. udgave af Kleztival af stablen — en international festival for jødisk musik, organiseret af Instituto da Música Judaica Brasil (IMJBrasil) i São Paulo. Igen i år bød festivalen på en bred vifte af arrangementer omkring jødisk musik i dens mange...

Share This