LIMMUD …

… er det hebraiske ord for “at lære”, og at lære af hinanden, med hinanden, er essensen af Limmud. Limmud er også navnet på en nu internationale Limmud-bevægelse, som organiserer seminarer og konferencer året rundt.

ØresundsLimmud er arrangeret udelukkende af frivillige fra Danmark og Sverige. Arbejdet med at planlægge og gennemføre arrangementet løber over et helt år. Konferencesproget er dansk, svensk og engelsk. Danmark og Sverige skiftes til at være vært for de årlige konferencer.

Alle limmudniks (deltagere i Limmud) – herunder oplægsholdere og frivillige – betaler selv for at deltage unanset hvillken faglig baggrund eller beskæftigelse, de har til daglig. Faglig status som såden er underordnet i Limmud konceptet, hvor alle anses for at være lige.
Alle – uanset ens politiske holdninger, religiøse tilhørsforhold eller mangel på samme – er velkomne til at diskutere, kritisere, have holdninger til, være glade for eller irriterede over (behersket vel at mærke) denne dag. Med andre ord: alle deltager på lige fod og helt i den demokratiske ånd.

Forløberen for ØresundsLimmud, LundaLimmud, blev afholdt i Lund i 2012. Det var en succes, som senere førte til oprettelsen af ØresundsLimmud.

ÖresundsLimmud Sverige og ØresundsLimmud Danmark er politisk og religiøst uafhængige non-profit organisationer, der er registreret i henholdsvis Sverige og Danmark. Begge foreninger har deres egne bestyrelser og deres egne bankkonti.
ÖresundsLimmud Sverige og ØresundsLimmud Danmark er uafhængige af andre etablerede jødiske og ikke-jødiske foreninger og menigheder.

Til dette års ØresundsLimmud er der tilmeldingsfrist 1. marts 2020. her: http://www.oresundslimmud.dk/tilmelding-info-ol2020-dk/

LÆS OGSÅ

Rabbiner Jonathan Sacks er død 72 år gammel

Rabbiner Sir Jonathan Sacks, Englands tidligere overrabbiner, døde lørdag morgen 72 pr gammel. Sacks var midt i sin tredje kamp mod kræft, ​​hvilket han meddelte i oktober. I sine 22 år som overrabbiner optrådte han som den mest synlige jødiske leder, ikke bare i...

Bubbe Awards 2020: international pris for jødisk musik

Sidste uge løb den 11. udgave af Kleztival af stablen — en international festival for jødisk musik, organiseret af Instituto da Música Judaica Brasil (IMJBrasil) i São Paulo. Igen i år bød festivalen på en bred vifte af arrangementer omkring jødisk musik i dens mange...

Share This