Foto: Simon Wiesenthal Center #fightantisemitism

‘Never again’ has become ‘again and again’, skriver Simon Wiesenthal Center.
Vandalisering af en begravelsesplads i Randers, en jødestjerne klistret på en postkasse foran et jødisk hjem, et skyderi i et kosher supermarked i Jersey City i New York, en hebraisk-talende mand, der er blevet overfaldet i en metro i Paris, en slovakisk begravelsesplads, der er vandaliseret, en jødisk kvinde, der er blevet overfaldet i en subway i New York og en rækker antisemitiske hadforbrydelser i Brooklyn i New York, der huser en meget stor jødisk befolkning. Alt dette inden for ganske kort tid. Antisemitismen er stigende. Det er et faktum, vi ikke kan komme uden om. Goldberg ser med stor bekymring på udviklingen, som vi følger tæt, og mener derfor også, at netop et medie som Goldberg er nødvendig i forhold til indsigt i og viden om jøder og andre minoriteter, så vi i fællesskab kan bekæmpe hadforbrydelser, racisme, fordomme og antisemitisme.

Simon Wiesenthal (født i 1908 i Ukraine, død i 2005 i Wien). Før og under Anden Verdenskrig sad Simon Wiesenthal som jøde i en række koncentrationslejre. Efter krigen åbnede han Jødisk Historisk Dokumentationscenter i Linz i Østrig for at samle bevismateriale mod naziforbrydere. Centret lukkede i 1954, men de fleste sagsakter blev overgivet til Jad Vashem-arkiverne i Israel  .

LÆS OGSÅ

Share This