For 100 år siden modtog Marcel Proust Goncourtprisen

10. december for 100 år siden modtog Marcel Proust concourt-prisen for À l’ombre des jeunes filles en fleur/I skyggen af unge piger i blomst fra (À la recherche du temps perdu/På sporet af den tabte tid).

Goncourtprisen (Prix Goncourt) er en fransk litteraturpris med navn efter brødrene Goncourt. Den er uddelt hvert år siden 1903 af Goncourtakademiet. Prisen uddeles i november til en roman, der er udkommet i uddelingsåret. Den er den mest prestigefyldte franske litteraturpris, der eksisterer. Prisen er et symbolsk beløb: 10 euro, men hæderen sikrer ofte forfatterne en betydelig indtægt.

Dette fejres i dag i Litteraturhaus i Møllegade med
musik, samtaler, katedraler og alt andet tilknyttet den store franske forfatter Proust ved Neal Ashley Conrad Thing

Dato: 10. december
Tid: 19.00 -23.00
Indgang: 50 kr.

LÆS OGSÅ

Rabbiner Jonathan Sacks er død 72 år gammel

Rabbiner Sir Jonathan Sacks, Englands tidligere overrabbiner, døde lørdag morgen 72 pr gammel. Sacks var midt i sin tredje kamp mod kræft, ​​hvilket han meddelte i oktober. I sine 22 år som overrabbiner optrådte han som den mest synlige jødiske leder, ikke bare i...

Bubbe Awards 2020: international pris for jødisk musik

Sidste uge løb den 11. udgave af Kleztival af stablen — en international festival for jødisk musik, organiseret af Instituto da Música Judaica Brasil (IMJBrasil) i São Paulo. Igen i år bød festivalen på en bred vifte af arrangementer omkring jødisk musik i dens mange...

Share This