Broadway-skuespillere beder under samme tag

The Actors' Temple ligger i Hell's Kitchen tæt på Time Square

Først var synagogen, der er fra 1917, for ortodokse skomagere, der arbejdede i Hell’s Kitchen. Men i 1920 blev det til Congregration Ezrath Israel, og man hyrede Bernard Birstein som rabbiner. Birstein havde god kontakt til Broadways mange jødiske skuespillere, så han prøvede at rekruttere dem til sin menighed. Det lykkedes og med tiden blev synagogen kendt under navnet The Actors’ Temple. I dag er synagogen non-denominational og er åben for såkaldt blandede ægterskaber og medlemmer fra LGBTQ samfund. Læs Josefin Dolstens artikel, der også er et stykke jødisk New York historie.

LÆS OGSÅ

Rabbiner Jonathan Sacks er død 72 år gammel

Rabbiner Sir Jonathan Sacks, Englands tidligere overrabbiner, døde lørdag morgen 72 pr gammel. Sacks var midt i sin tredje kamp mod kræft, ​​hvilket han meddelte i oktober. I sine 22 år som overrabbiner optrådte han som den mest synlige jødiske leder, ikke bare i...

Bubbe Awards 2020: international pris for jødisk musik

Sidste uge løb den 11. udgave af Kleztival af stablen — en international festival for jødisk musik, organiseret af Instituto da Música Judaica Brasil (IMJBrasil) i São Paulo. Igen i år bød festivalen på en bred vifte af arrangementer omkring jødisk musik i dens mange...

Share This