Trump-administrationen vil ikke længere betragte de Jødiske bosættelser på Vestbredden for ulovlige. En anden dramatisk ændring, der har til formål at tilpasse sig Israels højreorienterede regering.

An aerial view of Israel's largest settlement, Maale Adumim, March 12, 2008. (David Silverman/Getty Images).

WASHINGTON (JTA) – Trump-administrationen vil ikke længere betragte de Jødiske bosættelser på Vestbredden for ulovlige. En anden dramatisk ændring, der har til formål at tilpasse sig Israels højreorienterede regering. Statssekretær Mike Pompeo sagde ved gennemgangen af den amerikanske politik for bosættelser, at USA siden 1978 har betragtet bosættelser som ulovlige. Men, sagde han, de efterfølgende præsidenter har vendt det blinde øje til nogle bosættelser, mens de i andre tilfælde har fordømt dem. Pompeo sagde på en kort nyhedskonference mandag, at det nu ville være den amerikanske holdning, at “etablering af israelske civile bosættelser ikke i sig selv er i strid med international lov.”

LÆS OGSÅ

Share This