2019 markerer 50 året for ankomsten af ca. 3000 polske jøder til Danmark. Presset til at emigrere af det kommunistiske styre i Polen, valgte denne gruppe at etablere sig og slå rødder i Danmark. Aftenen igennem vil billeder og citater fortælle om, hvad det vil sige at skulle blive ‘dansk’.
Udstillingen er baseret på materialer fra museets samling og ny indsamlet materiale i form af billeder og interviews.

Denne aften vil vi til de første besøgene byde på smagsprøver fra det polsk-dansk-jødiske køkken. Det bliver både salt og sødt. Vi uddeler også gratis opskriftshæfte, der er generøst delt af de mennesker, der har delt deres historier med museet.

Foran museet stiller Chefs on Wheels op så du selv kan købe og smage den berømte jødiske kyllingesuppe som næsten alle jødiske mødre laver. Hvis du ikke lige er til suppe, vil der også være andre retter fra det dansk-polsk-jødiske køkken.

Kulturnatten starter kl. 18:00 og varer til kl. 00:00. Der vil kun være adgang til museet i dette tidsrum med et Kulturpas.
Vi sælger pas i dagene op til og hele aftenen.

LÆS OGSÅ

Share This