Det jødiske museum London har vundet Museums Change Lives Award 2019 for en udstilling om myten om jøder og penge, en udstilling, der udforsker det komplekse forhold mellem jøder og penge over 2.000 år – og konfronterer dybt nedarvede stereotyper, der har eksisteret gennem århundreder.

Museet modtog prisen torsdag ved en ceremoni under Museums Association’s (MA) -konference i Brighton. Dommerne beskriver udstillingen som ”modige, fascinerende og rettidig” og er baseret på banebrydende ny forskning såvel som samfundsengagement. På grund af den populære efterspørgsel er den blevet forlænget i tre måneder indtil den 17. oktober. “At vinde museerne Change Lives Award er en enorm ære for os og vores partnere på denne udstilling. Jøder, penge, myte blev udført i tæt samarbejde med Pears Institute for the Study of Antisemitism på Birkbeck University.

“Vi er et lille museum, og Museums Change Lives Award vil hjælpe med at sætte os på landkortet hos det bredere publikum og hjælpe os med at skabe mere vitale projekter i fremtiden,” sagde Morgan Wadsworth-Boyle, udstillingskurator ved det jødiske museum London.

Udstillingen på det jødiske museum London var oppe imod hård konkurrence i en kategori, der repræsenterer det bedste af, hvad museer kan gøre – inspirerende engagement, refleksion og debat.

LÆS OGSÅ

Share This