Ny international bestseller af David Grossman Da Nina vidste præsenteres af forfatteren David Grossman på Bogforum i Bellacentret lørdag den 16. november kl. 16.00 på scenen.

Efter Anden Verdenskrig blev Vera sat i en jugoslavisk fangelejr, fordi hun nægtede at erkende, at hendes afdøde mand var en forræder. Benægtelsen kostede hende ikke kun mange års slavearbejde i lejren, men også hendes lille datter, som blev fjernet fra hende.

Den halvfemsårige Vera, datteren Nina – bogens ofte fraværende og promiskuøse midtpunkt – og det voksne barnebarn Gili, rejser til hjertet af Titos jugoslaviske gulag for at se fortiden og hinanden i øjnene.

Romanen bygger på en sand historie.
Romanen er oversat af Goldbergs trofaste skribent Hans Henrik Fafner og man vil senere på måneden kunne læse en anmeldelse på Goldberg.nu

David Grossman (f. 1954) er en af Israels betydeligste forfattere, oversat til 45 sprog. Hans seneste roman, “Da Nina vidste”, solgte 30.000 eksemplarer på tre uger, da den udkom i Israel. På dansk er udgivet “Kvinde på flugt fra meddelelse”, “At falde ud af tiden” og “En hest kommer ind på en bar”, for hvilken han modtog The Man Booker International Prize.

LÆS OGSÅ

Share This