Goldberg var selvfølgelig på pletten, da de første 12 Snublesten (Stolpersteine) blev lagt i København og på Frederiksberg i dag. Snublesten er mindesten, der lægges i fortovet ud for huse, hvor ofre for nazismen havde deres sidste adresse.

Siden 1992 har den tyske kunstner Gunter Demnig lagt over 74.000 Snublesten i 24 europæiske lande. Danmark bliver land nummer 26 og dermed en del af verdens største decentrale mindesmærke.
Kl. 9.00 i dag blev de første tre sten lagt i Krystalgade foran synagogen, hvor tre mennesker fra det daværende jødiske plejehjem Meyers Minde havde deres hjem, men blev fanget og deporteret til Theresienstadt i 1943, hvor de senere omkom. Det drejede sig om Thora Krogmann, Bejla Malka Zipikoff og Rosa Nachemsohn. Hele dagen i dag er der blevet lagt snublesten ned i byen for mennesker, der blev ofre for nazismen og man sluttede på Frederiksberg, hvor der blev lagt en sten på Carl Plougsvej for Jacob Thalmay.

LÆS OGSÅ

Share This