Et vue over Buenos Aires den 20. marts 2020, den dag Argentinas Præsident Alberto Fernandez annoncerede en "preventative and compulsory" lockdown. (Ronaldo Schemidt/AFP via Getty Images)

Siden 20. marts har Argentina indført en af ​​verdens strengeste COVID-19 karantæne, og dens hovedstad, der er hjemsted for det meste af landets jødiske samfund, lader åbningen af samfundet vente på sig.

Jødiske skoler og synagoger har været lukket i fem måneder, men det samme har de fleste af byens industrielle og kommercielle aktiviteter. Det har ført til en lokal økonomisk krise, der påvirker de fleste af byens forretninger, jødiske såvel som ikke jødiske. Første halvår af 2020 viste en inflation på cirka 20 procent, og nu taber pesoen, den lokale valuta, hurtigt værdi: I januar havde man brug for 63 pesos for at købe en dollar; nu er det over 120 pesos.

På trods af lukningen breder virus sig stadig i Argentina. Det nationale sundhedsministerium rapporterede om en ny rekordhøjt dødstal (283) på bare én dag den 19. august. Siden starten af ​​pandemien er næsten 312.000 mennesker nu blevet inficeret med COVID-19 med 6.330 omkomne.

Frustrationer er kommet i kog i det jødiske samfund – tidligt i krisen, i marts, blev medlemmer af en ortodoks menighed arresteret for at forsøge at drive en mikvah eller et rituelt bad, og senere blev en brud og brudgom arresteret i deres eget bryllup for at indkalde sådan en stor samling. En ortodoks rabbiner sagde tirsdag, at “jødedommen i Argentina har nået et lavpunkt.”

For første gang nogensinde blev de normalt bredt besøgte begivenheder til minde om terrorangrebet på Israels ambassade og det jødiske center AMIA, der fandt sted i byen i 1990’erne, sendt online.

Men der har også været lyspunkter, såsom en aftale indgået mellem det ortodokse samfund og regeringen om, hvordan man kan overholde jødiske ritualer sikkert – en aftale, der fik næsten 100 israelske rabbinere til at bekræfte et efterslæb på tusind tons kosher kød.

LÆS OGSÅ

Afdøde Ruth Bader Ginsburg får statue i Brooklyn

Den afdøde jødiske højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburg får sin egen statue i Brooklyn, hvor hun er født og opvokset. New York guvernøren Andrew Cuomo udnævnte medlemmerne af en kommission i denne uge, der skal føre tilsyn med opførelsen af ​​en statue til ære for...

Antisemitiske hændelser i Europa inden for en uge

En kosher-restaurant i det nordlige 19. arrondissement i Paris blev i sidste uge udsagt for hærværk. Ifølge rapporter blev restaurantens vægge og borde ødelagt og overtegnet med hagekors, nazistiske slagord som 'Hitler havde ret' og slagord relateret til den...

Share This