Dagen markeres med tre stærke dokumentarfilm i Cinemateket.

Auschwitz-dagen den 27. januar, Danmarks mærkedag for ofre for Holocaust og andre folkedrab, markeres med tre stærke dokumentarfilm, instruktørbesøg og debat – og dertil caféåbent i Asta Bar.

Auschwitz-dagen den 27. januar er Danmarks mærkedag for ofre for Holocaust og andre folkedrab.

Formålet med Auschwitz-dagen er at bevare mindet om ofrene og sikre, at viden om historiens folkedrab bliver videregivet til yngre generationer. Refleksion og diskussion om folkedrabenes mekanismer skal lede til, at flere i fremtiden vil stoppe op og stille spørgsmål i mødet med racistiske ideologier og totalitære regimer.

I samarbejde med Copenhagen Jewish Film Festival markerer Cinemateket dagen med tre dokumentarfilm, heraf to med debat – og dertil caféåbent i Asta Bar.

Bemærk også, at der i dagene efter Auschwitz-dagen er skolevisninger – læs mere her på hjemmesiden.

Anne Boukris, leder / Copenhagen Jewish Film Festival
Rasmus Brendstrup, programredaktør / Cinemateket

LÆS OGSÅ

Afdøde Ruth Bader Ginsburg får statue i Brooklyn

Den afdøde jødiske højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburg får sin egen statue i Brooklyn, hvor hun er født og opvokset. New York guvernøren Andrew Cuomo udnævnte medlemmerne af en kommission i denne uge, der skal føre tilsyn med opførelsen af ​​en statue til ære for...

Antisemitiske hændelser i Europa inden for en uge

En kosher-restaurant i det nordlige 19. arrondissement i Paris blev i sidste uge udsagt for hærværk. Ifølge rapporter blev restaurantens vægge og borde ødelagt og overtegnet med hagekors, nazistiske slagord som 'Hitler havde ret' og slagord relateret til den...

Share This