Anne Frank ville i dag være fyldt 90 år. Hun blev født i Frankfurt am Main.

Til sin 13-års-fødselsdag den 12. juni 1942 fik Anne Frank en bog af sin far, som hun havde vist ham et par dage tidligere i et butiksvindue. Selvom det var en autografbog, indbundet i rødt og hvidt læder med en lille lås på forsiden, besluttede Frank sig for at bruge den som dagbog, og hun begyndte at skrive i den næsten øjeblikkeligt. Selvom mange af hendes første noter omhandler dagligdags begivenheder i hendes liv, omtaler hun også ændringer i Holland efter den tyske besættelse. I sin note den 20. juni 1942 fortæller hun om mange af de restriktioner, som blev pålagt de hollandske jøder, og om sin sorg over sin mormors død tidligere samme år. Mindet om mormoren blev både til trøst og sorg for Anne Frank, næsten som en skytsånd.

Anne Frank drømte om at blive skuespiller Hun elskede at se film, men fra 1942 var hollandske jøder forment adgang til biografer.

I juli 1942 modtog Margot Frank en beordring fra Zentralstelle für jüdische Auswanderung (= hovedkvarter for jødisk udvandring) om udflytning til en arbejdslejr. Otto Frank arrangerede et skjulested for familien i rum over og bag Opektas grund i Prinsengracht, en gade langs en af Amsterdams kanaler. Nogle af hans mest betroede medarbejdere ville hjælpe dem. Indkaldelsen af Margot tvang dem til at gå under jorden adskillige uger tidligere end oprindeligt planlagt.

Anne Frank flygtede med familien til Amsterdam, hvor de holdt sig skjult på et loft hos gode mennesker, der risikerede deres liv ved at skjule dem. Hendes efterladte dagbog er en af de mest læste bøger i verden og beskriver hvordan livet dag for dag bliver indskrænket under nazismen. For Anne og resten af familien Frank ender det i en KZ lejr, hvor kun faderen overlever.

LÆS OGSÅ

Afdøde Ruth Bader Ginsburg får statue i Brooklyn

Den afdøde jødiske højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburg får sin egen statue i Brooklyn, hvor hun er født og opvokset. New York guvernøren Andrew Cuomo udnævnte medlemmerne af en kommission i denne uge, der skal føre tilsyn med opførelsen af ​​en statue til ære for...

Antisemitiske hændelser i Europa inden for en uge

En kosher-restaurant i det nordlige 19. arrondissement i Paris blev i sidste uge udsagt for hærværk. Ifølge rapporter blev restaurantens vægge og borde ødelagt og overtegnet med hagekors, nazistiske slagord som 'Hitler havde ret' og slagord relateret til den...

Share This