Berlingskes journalist Nathalie Ostrynskis far, Motel – efter flere år på dansk jord har han i de seneste år som pensionist boet i Polen. Foto: Linda Kastrup

I disse dage fejrer man, at Danmark tog imod de polske jøder for 50 år siden, da en bølge af antisemitisme gjorde, at det ikke længere var muligt for jøder at leve og arbejde i Polen. Det betød ikke alene redning af de polske jøder fra ulidelige forhold, men også en enorm saltvandsindsprøjtning til Det Jødiske Samfund i Danmark.

LÆS OGSÅ

Afdøde Ruth Bader Ginsburg får statue i Brooklyn

Den afdøde jødiske højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburg får sin egen statue i Brooklyn, hvor hun er født og opvokset. New York guvernøren Andrew Cuomo udnævnte medlemmerne af en kommission i denne uge, der skal føre tilsyn med opførelsen af ​​en statue til ære for...

Antisemitiske hændelser i Europa inden for en uge

En kosher-restaurant i det nordlige 19. arrondissement i Paris blev i sidste uge udsagt for hærværk. Ifølge rapporter blev restaurantens vægge og borde ødelagt og overtegnet med hagekors, nazistiske slagord som 'Hitler havde ret' og slagord relateret til den...

Share This