Emnerne i årets kulturfestival spænder vidt – både i tid og geografi.
Det lokale danske hypes i en samtale mellem musikeren Thomas Blachman og redaktør Martin Krasnik, medens det internationale får plads i bl.a. journalisterne Steffen Jensens foredrag ”70 år med den jødiske stat” og Samuel Rachlins foredrag om populisme, Putin og Trump.   
Den europæiske historie præsenteres i form af foredrag om de portugisiske jøders skæbne fra uddrivelsen i 1492 til i dag, hvor den portugisiske regering tilbyder alle efterkommerne statsborgerskab, hvis bare de vil komme tilbage. (læs artiklen i Goldberg om emnet).  
I samme boldgade er foredraget om udryddelsen af de østrigske jøder, flere film om de polske jøders skæbne, medens de danske jøders historie præsenteres af Dansk Jødisk Museum, der netop har udgivet bogen ”En indvandringshistorie – jøder i Danmark i 400 år” (Læs Goldbergs interview her).
De musikalske indslag spænder lige så vidt: fra etnisk electro, jiddish poesi, ladino, klezmer, nye kompositioner af Benjamin Koppel og israelsk fællessang til de store klassiske jødiske værker.  

Festivalen varer 10 dage, og hvis man selv vil have fingrene ned i den jødiske bolledej inviteres der på både challah-bagning, whiskysmagning og folkedans.

Den jødiske kulturfestival åbner fredag den 1. juni på Københavns Rådhus med en udstilling af dansk jødisk kunst. Udstillingen kan ses frem til den 10. juni.  
Hele programmet kan downloades her

Share This