Demonstration mod antiracisme i Paris 2020. Getty Images.

Politiet i Paris har igangsat en undersøgelse, efter at flere deltagere blev hørt råbe “beskidte jøder” til en demonstration i Paris, der drejede sig om Adama Traore, en sort mand der døde i politiets varetægt der i 2016. Råbene brød ud på Place de la Republique lørdag under ”Justice for Adama” -rallyet, som er en del af en international protestbevægelse mod politivold, der har udfoldet sig i de seneste uger i kølvandet på mordet på George Floyd. 

Efter at demonstranter løftede et banner med påskriften ” Justice for victims of anti-white crimes”, begyndte adskillige deltagere at råbe slagord om jøder, som blev fanget på video. Paris’ politiafdeling sagde i en tweet, at den havde rapporteret de antisemitiske udsagn til det franske retsvæsen. Slagordene om jøder i Paris “er en fornærmelse mod republikken, men også for den sag, som demonstranterne hævder at fremme,” skrev Francis Kalifat, præsident for CRIF, en gruppe der repræsenterer de fransk jødiske samfund og organisationer, i en erklæring søndag. Traores død i politiets varetægt for fire år siden har givet anledning til mange års protester mod politiets racisme og brutalitet. Det skete bare få dage efter, at George Floyd blev dræbt i politiets varetægt i Minneapolis, der antændte et hav af protester i USA, at sagen om Traore i Frankrig blussede op igen. Blandt de mest kendte personligheder involveret i de igangværende Traore-protester er Jean-Luc Melenchon, en politiker på venstrefløjen, som CRIF og andre ofte har beskyldt for antisemitisme. Han fortalte de franske medier, at han ikke hørte kommentarerne om jøder, der ellers blev dokumenteret på de sociale medier.

Kilde JTA/ Cnaan Liphshiz

LÆS OGSÅ

Share This